Verslag OATK: de stapavond, het toernooi en de afterparty

Het Open Akris Tafeltennis Kampioenschap is jaarlijks een hoogtepunt voor veel Akrissers. Ook dit jaar was het weer een groot succes. Het toernooi rust al jarenlang op drie pijlers: de stapavond, de barbecue en natuurlijk het toernooi. Een verslag in drie delen.

De stapavond

‘Waarom gaan we in hemelsnaam stappen voorafgaand aan het OATK?’, is een vraag die ik mezelf regelmatig stel, maar nog nooit heb kunnen beantwoorden. Totdat ik een zinnig antwoord krijg, lijkt er niks te veranderen. Het resultaat: een groep dranklustige tafeltennissers in Nijmegen. De groep omvatte onder andere veel Akrissers, de Eindhovenaren van Taveres, een paar enthousiastelingen uit Enschede en een hoop gezelligheid. Na wat ingedronken te hebben in We Gaan Beginnen vertrokken we naar de Billabong, die helaas (*kuch, kuch*) gesloten bleek.  

Daarna werd het de Malle Babbe, die van bijna leeg dankzij onze stappers veranderde in bijna vol. Het favoriete café van Rob de Nijs bleek de juiste keus en de voetjes konden van de vloer. Dankzij het vele aangeboden gerstenat kwam iedereen lekker op stoom. De jongens van Taveres vertrokken naar de Stretto, ook wel de Sletto genoemd, maar de rest van de groep bleef gezellig de Malle Babbe bemensen tot diep in de nacht. Helaas moest de dag erop, de rekening worden betaald…

Het toernooi

Ikzelf heb nog nooit zo slecht gespeeld als op de dag van het OATK, 8 april jl. Achteraf denk ik dat het mis ging toen het ontbijt er pas bij aanvang van het toernooi was, terwijl ik speciaal eerder was gekomen om van een lekker ontbijtje te genieten. Ook de traditionele korte nachtrust en mijn aanwezige mega-kater heeft niet geholpen. Pas na de lunch speelde ik weer enigszins normaal, maar moest ik alsnog mijn meerdere erkennen in Jos Langens uit Herpen, die uiteindelijk ook de Open IV heeft gewonnen.

Maar laat ik mijn succes niet afmeten aan de hand van mijn eigen malheur. Het toernooi was een groot succes, met ruim honderd deelnemers op 23 tafels. Graag feliciteer ik ook de andere winnaars: Martijn Laurensen, Gerrit Wijngaards en Jelte van Buren. Al heeft de laatstgenoemde noppen, wat weer een minpunt is. Verder hebben ook veel Akrissers goed gepresteerd, wat voor Luuk en Wietse leidde tot tweede plaatsen in hun klasse.

Daarnaast was er een goedgevulde prijzenkast voor de loterij ten bate van het lustrum, waarbij deelnemers fantastische prijzen konden winnen… In totaal is hierdoor bijna 200 euro opgehaald. Graag wil ik alle Akrissers die een cadeautje hebben ingelegd hiervoor bedanken. Daarnaast wil ik natuurlijk de toernooicommissie complimenteren. Dankzij het harde werk van Celine, Mariska, Robin en Stijn is de dag zo’n succes geworden.   

De afterparty

Zoals een mens niet kan leven zonder zuurstof, kan het OATK niet voortbestaan zonder diner na afloop. Officieel een barbecue, maar officieus een buffet met vlees. In ieder geval bood het €12,50 aan eten, wat door bijna vijftig hongerige tafeltennissers naar binnen werd gewerkt.  Na afloop stroomde WGB langzaam leeg, maar degenen die bleven praatten na over een geslaagd toernooi. Een kater komt bij dit toernooi zeker niet later.

Winnaars 2018:
Open 1
1. Marijn Laurensen
2. Tom Thijssen
Troost 
1. Roy van Leuken
2. Tom Sellies

Open 2
1. Gerrit Wijngaards
2. Robbert Hijbreghts
Troost
1. René Gulikers
2. Charly Hunsicker

Open 3
1. Jelte van Buren
2. Luuk de Boo
Troost
1. René van Dijken
2. Henrike Post

Open 4::
1. Jos Langens
2. Wietse Essink
Troost
1. Geert Wittenberg
2. Lucas Verlinden