Verslag NSK 2017 Breda

Op 7 november was het weer zover: het Nationaal Studenten Kampioenschap Tafeltennis. Vier spelende Akrissers en een fanclub van drie vrouw sterk vertrokken naar Breda om de eer van Akris te verdedigen. In totaal waren er zo’n 20 deelnemers, die om twaalf uur begonnen aan de wedstrijden.

FOCUS!!!
Na aankomst werd de strategie van de fanclub snel duidelijk: vlakbij de tafel gaan zitten en hard FOCUS roepen als een bal uit werd geslagen. Deze aanmoedigingsmethode werd afgewisseld met kletsen, zelf even spelen en chocoladekruidnoten eten. 

Van de deelnemers van het toernooi kwam Robin dichtbij de vervolgrondes, maar verloor helaas twee vijfsetters tegen gelijkwaardige spelers. Hij eindigde hiermee als vierde met drie overwinningen. Henri, Joep en Marieke speelden goed maar kwamen ervaring en trainingsuren tekort. Na vijf of zes wedstrijden gingen zij ieder met een overwinning naar huis. 

AKRISSERS IN DE FINALE
Uiteindelijk was Akris toch goed vertegenwoordigd toen het om de prijzen ging: Louise en Robin jureerden de finale en troostfinale. Ook een medaille waard.

In de finale werd door eredivisie-speler Stephan gewonnen van de Groningse Indiër Ninsath. Het niveau lag hoog bij beide spelers maar Stephan was de terechte winnaar.

HAPJE ETEN
Na de finale besloten wij, Idefix (Groningen) en Thibats (Enschede) gezellig samen uit eten te gaan in de stad. NSK-kampoen Stephan werd naast de winnaar van de dag ook de held van de avond toen hij
tot tweemaal toe de gestrande Groningers ophaalde. In het restaurant vlogen de sparre-ribs, hamburgers en andere lekkernijen naar binnen.  

Later op de avond gingen Louise, Mandy, Mariska en Robin nog stappen in Breda. In karaokebar A-meezing demonstreerden de Akrissers hun gouden keeltjes en strakke dansmoves. Zo liep naast de dag, ook de nacht gesmeerd.