Oude verslagen

Laserquest: Sporten, schieten en golfclubs (verslag Maurice)

Donderdag 12 februari was een dag als alle andere. Behalve dan dat de Akrissers voor één keer tegen elkaar ten strijde trokken met laserwapens en golfballen, en de tafeltennisbedjes voor een avond thuis lieten (ja, dat staat er expres verkeerd).

10845633_1050126088338328_2878537562183509665_o

Allereerst werd er een partijtje tegen elkaar gelasersquasht (is dat een woord?). Je moest met een reflecterende stick de laserstraal tegenhouden. De reflexen werden getest, de armen gestrekt en iedereen was lekker warm om elkaar eens goed af te knallen.

Met alleen maar dames aan mijn zijde als een ware James Bond, begon de oorlog tussen Team Groen en Team Rood in de krochten van de Nijmeegse Binnenstad. Ruben ‘Het Kanon’ Bier wist zijn Call of Duty-skills goed toe te passen in de strijd en sleepte zijn rode team naar de winst.

Het laatste onderdeel van de avond was iets rustiger: Midgetgolf in the Dark. De kunst was om de adrenalinekick van zojuist te onderdrukken en vervolgens het balletje de vulkaan (of een ander lastig gevormd object) in te slaan. Je kan je voorstellen dat Het Kanon niet de meest handige bijnaam is voor dit spelletje.

Mede daardoor en mijn verdiensten bij het Lasersquash mocht ik de winst van de avond op mijn naam zetten en het verslagje schrijven. Nadat we eruit waren geschopt door Mr. Laserquest, was het tijd om naar bat te gaan. Ik durf te beweren dat iedereen het een zeer geslaagde activiteit vond die we erin moeten houden voor de komende jaren!

Poolavond (verslag Louise)

Img_0552Nadat ik vorig jaar met zeer veel plezier een verslag over de poolavond schreef zodat ik de toenmalige nummer 2 (vooruit Maurice, je verdient eindelijk een vermelding bij naam) er nog eens extra mee kon plagen op welke manier hij de finale wist te verliezen, voel ik mij nu toch genoodzaakt om dit jaar weer een verslag te schrijven. Dit jaar verdient namelijk helaas iemand anders deze vermelding, gelukkig wel slechts in de voorrondes: tegen Frederick wist ik na een spetterende start net iets te vroeg de zwarte bal in de pocket te spelen. De gelukkige had zelf nog geen bal geraakt…

Het begon allemaal met een beperkt gezelschap. Helaas was de planning niet ideaal en waren er veel afwezigen in verband met tentamens, verplichtingen etc. Ik rook mijn kansen en besloot om als prijzen iets te kiezen waar ik zelf zielsgelukkig van zou worden, mocht ik weten te winnen. Tijdens de voorrondes werd al snel duidelijk welke 4 door zouden gaan naar de kruisfinales. Er werd veel gelachen, wat gevloekt, zeer veel geconcentreerde blikken, enkele ballen wisten de tafel te ontspringen en een iemand wist in plaats van de bal de lamp boven de tafel te raken. Na deze potten was de man-vrouw verhouding mooi verdeeld voor de halve finales (dit is wel eens anders geweest).

Img_0548

Terwijl er op de ene tafel gestreden werd in de verliezersronde om nog wat eer te behouden (uiteindelijk wist hier iedereen gelijk te eindigen), barstte de strijd los op de andere tafel om de felbegeerde chocoladerepen. Frederick wist Mariska te verslaan en ik wist Stijn te verslaan in spannende potten en zo kwamen wij weer tegen elkaar terecht in de finale. Het eerdere verlies door de zwarte bal stond nog in mijn geheugen gegrift, maar de al uitgeschakelde halve finalisten steunden mij! Het werd een spannende strijd en uiteindelijk ging het alleen nog maar om de zwarte bal er in te stoten. Helaas wist de witte bal te volgen en mocht Frederick met de grote chocoladereep naar huis… Die jongen gaat iets te goed voor Akrisser van het jaar: mensen, verzin een list!

Clubkampioenschappen (verslag Frederick)

Img_0524Clubkampioen….,

Het was een leuke week die ik af kon sluiten: gisteren jarig, gala vieren en de volgende dag in de toernooicommissie. Ik dacht: ‘Lekker achter een tafel zitten en wat standen bijhouden…’, maar na het opzetten van de tafels werd mij verteld: ‘Jij zit in poule A’. Ik mocht meedoen, aangezien de standen tussen de wedstrijden door bijgehouden konden worden. Dus na een snel retourtje om de sporttas thuis op te halen (nog bedankt Bart!) stond ik klaar om te spelen.

De poulewedstrijden gingen oké en ik werd eerste in de poule. Ik wist dat de druk toenam, aangezien de verwachtingen vrij hoog waren (en terecht). Presteren onder druk is voor mij alweer een tijd geleden en in de halve finale brak het mij bijna op tegen Maurice. Img_0528

Gelukkig kon ik mezelf nog op tijd wakker schudden en begon ik beter te spelen. Hierdoor bereikte ik de finale tegen Adrien. Ik was scherp en speelde goed. Adrien had hier moeite mee en zo won ik de finale.

Ik begon de dag zonder verwachtingen en eindigde als clubkampioen. Een geslaagde dag!

Tot volgend jaar!

 

Bowlen (verslag Louise)

IMG_5850De eerste officiële activiteit van Akris, oftewel de eerste niet tafeltennisgerelateerde activiteit, werd zoals ieder jaar uitgevoerd met de ‘iets’ grotere ballen. Met een groep van 15 man, werd al aardig laat op de avond begonnen aan het gevecht om de bowlkampioen der Akris te worden. Een mooie gelegenheid om de nieuwe en oude leden te husselen en elkaar te leren kennen onder het genot van een drankje, muziekje en lichte lichamelijke inspanning.

Zoals op het begin van de avond aangekondigd, zou de winnaar van de avond degene zijn met de meeste punten in de eerste ronde. Het eerste half uur was de spanning dan ook om te snijden en werden de biertjes nauwelijks aangeraakt. Nadat de winnaar bekend werd en het bier in overvloed vloeide werd de sfeer meer ontspannen en mochten een paar gelukkigen zelfs aan het rad draaien. De beloning voor het gooien van een (paar) strike(s) (wanneer de ‘gouden’ pin voorop staat) kwam dit keer helaas niet verder dan het veroveren van een aantal ballonnen en sleutelhanger. Gelukkig wist onze helft van de zaal wel nog een rondje shotjes binnen te halen voor het hardst meezingen van een liedje.

10641204_10202745686030703_3569673539880624715_n

Na ons anderhalf uur lang gezellig in het zweet te werken, was het tijd voor de prijsuitreiking met een 1e plaats voor een ‘nieuweling’: Frederick; en een mooie 2e plaats voor Luc. Hierna gingen nog een aantal feestgangers richting de stad om de avond feestend mooi af te sluiten!

Pubquiz!

Zoals elk jaar organiseerde Akris ook dit jaar een Pubquiz samen met de badmintonvereniging Stuban en de squashvereniging de Boosters. Hoewel de Stretto geen locatie is die intelligentie ademt, hebben de hersenen hier flink gekraakt.

De vragenrondes waren erg gevarieerd. Zo konden sommigen zich stuk bijten op de vragen over  de exacte wetenschappen, waar anderen zich voor het hoofd sloegen toen ze niet bleken te weten hoeveel landen Afrika telt of wanneer de eerste kleurenfoto gemaakt was. Gelukkig voor hen kwam een ronde met vragen over muziek en een ronde met vragen over films en series. Hier bleek weer het verschil tussen de mensen die series of muziek even essentieel voor de overleving vonden als eten, drinken en tafeltennis enerzijds en de mensen die hun hele leven onder een steen doorbrengen anderzijds.

Ook was er een inschattingsopdracht. Een plastic bekertje met een munt erin ter stabilisatie dreef in een bak water. De opstelling was zo gemaakt dat er vanuit een fles water in het bekertje druppelde en de teams mochten inschatten hoe lang het zou duren voor het bekertje vol zat. Dat dit ruim een uur duurde, was voor velen een teleurstelling.

De kennis over Nijmegen werd flink op de proef gesteld, met onder meer de vraag naar een grote reeks bruggen in de stad, chapeau voor degenen die wisten dat de Snelbinder (ook wel bekend als ‘het fietsgedeelte van de spoorbrug’) als aparte brug wordt gerekend.

Om het geheel af te sluiten en de hersenen nog eens één laatste maal te laten kraken, eindigden we met een memory-ronde. Hier waren vragen naar het pauzescherm van een paar rondes geleden, hoeveel rondes we eigenlijk gehad hadden etc.

Na hard werken is het goed rusten en dat werd gedaan met een lading biertjes in de Fuik. Een mooie afsluiting van een nog mooiere avond. Ik zeg, volgend jaar weer!

Bierpong

Dinsdag 15 april was het de hoogste tijd om ons steentje aan de Ragweek bij te dragen. In samenwerking met Dance Fever (de studenten dansvereniging) hadden we een Bierpong-toernooi georganiseerd waarvan een deel van de inschrijfkosten naar het goede doel zouden gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa een verlate start begint de strijd: teams bestaande uit Akrissers, Dance Fever leden en zelfs een aantal fanatieke Bierpongers moedigen elkaar keer op keer aan om dat 
verdomde balletje in de beker aan de overkant te krijgen.

Een paar mensen komen later binnen druppelen om van de uitstekende sfeer te proeven, of wagen ook een worpje of twee. Uit een bloedstollende poulefase komen uiteindelijk twee teams in de finale.

Gelukkig weet het bier de zenuwen te sussen, maar helaas ook het vermogen om raak te gooien. Langzaam maar zeker worden de bekers leeg gedronken, totdat beide teams nog één beker hebben staan. Na een aantal mislukte pogingen over en weer van beide teams, is het de beurt aan Ruben van D. om zijn team eeuwige glorie te brengen.

Helaas voor hem en zijn team is er de regel dat wanneer je zo’n ezel bent dat je de bal compleet over tafel gooit, je een bekertje verliest (de zogenaamde donkey rule). Ruben neemt namelijk uitgebreid de tijd om er goed voor te gaan staan, maar gooit dan met sneltreinvaart het balletje ruimschoots over tafel. Resultaat: zijn team moet hun laatste bekertje opdrinken en ze hebben verloren. Helaas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gejuich aan de overkant: het team van Ruben van O., Midas, Simon (Dance Fever) en Caroline (Dance Fever) heeft gewonnen! Zij mogen zichzelf Bierpong-kampioen van 2014 noemen, want het was zeer geslaagd en het zou me niet verbazen als we het volgend jaar nog eens over doen!

Hiernaast nog een foto van de winnaars.

Enorm bedankt voor het meedoen en ik hoop dat jullie evenveel hebben genoten als ik. Tot bij de volgende activiteit!

OATK (Open Akris Tafeltennis Kampioenschappen).

Het laatste weekend van maart was weer OATK-weekend, Het leukste en gezelligste tafeltennistoernooi van heel Nederland! Zaterdagavond verzamelden we bij onze sponsor: Cafe “We gaan beginnen”. Er bleven ca. 30 mensen slapen bij Akrissers in Nijmegen en omgeving (daarvoor onze grote dank) dus we hadden een gezellige groep om mee te gaan stappen. De deelnemers kwamen overal vandaan, zoals uit Utrecht, Tilburg en Enschede. en Papa Pils was zelfs helemaal vanuit Luxemburg naar Nijmegen gekomen om niks van het OATK te missen. Na een gezellige borrel zijn we de stad in gegaan om als eerste een stop te maken bij de Febo. Waar kom je met ruim 30 man makkelijk binnen? Juist, bij de Underground, net als voorgaande jaren. Die nacht gebeurde er slechts één vervelend ding: de klok ging een uur vooruit, omdat iemand ooit de zomertijd heeft bedacht. Dit had tot gevolg dat de al zo korte nacht dus nog een uurtje korter werd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na 2,5 uur slaap was het alweer tijd om op te staan. Na wat sleutelen en schuiven in het schema kon het toernooi met ca. 80 deelnemers eindelijk beginnen. Er waren diverse deelnemers die in voorgaande jaren al in de prijzen gevallen waren en nog nooit hadden we voor de categorie ‘Open1’ zoveel deelnemers. Het niveau lag hoog dit keer. Menereis was ook aanwezig in de zaal en diverse deelnemers hebben een bezoek gebracht aan de mobiele tafeltenniswinkel. Naast het enkeltoernooi was er ook dit jaar weer een dubbeltoernooi. Na een enkel voorronde en dubbeltoernooi volgde de enkel finaleronde. Na de finaleronde was de prijsuitreiking waar diverse prijzen met een Akris tintje uitgereikt werden. Martijn Laurensen speelde de finale met een Akris shirt en won. Hij won samen met Bas Simons ook het dubbel. Norbert (Nopje) werd tweede in finaleronde Open 2, Marco eerste in de troostronde.Robin Swinkels ging met de eerste prijs van Open 3 naar huis, geen Akrisser maar een klein Akris tintje zit er wel aan. Lucas  werd tweede in Open 4 en Ruben won de troostronde van Open 4. Marieke werd met haar dubbelpartner eerste in Open 3. Gelukkig waren dit keer alle bekers voorzien van de goede tekst. Na het toernooi had iedereen honger. Met 20 man zijn we gaan BBQen bij “We gaan beginnen” Dit was zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was ook dit keer weer een geslaagd toernooi en dat was ook te zien in het groeiende aantal deelnemers en slaapgasten. Zonder de blessures en reservelijst zouden we bijna 100 deelnemers hebben. Onze dank gaat uit naar Menereis en We gaan beginnen, alle Akrissers die slaapplaatsen beschikbaar hebben gesteld en iedereen die heeft geholpen om ook dit jaar het OATK een Succes te maken!

Tot volgend jaar!

Gala!

IMG_1790

Op 27 maart had Akris dit jaar een heus gala! Samen met Plica, Qharmony, Nijsac en De Cycloop is op de toplocatie dansschool Elvira een geweldig feestje gevierd in erg nette kleding, De Akrissers verruilden hun chique felgroene trainingsshirts eens voor jasjes en dasjes of jurken en hakken.

vooral dat onze eigen, rasechte De DJ speelde toffe muziek, maar het muzikale hoogtepunt van de avond was toch dat onze eigen Akrisser Mark twee keer 45 minuten live muziek verzorgde met zijn swingende band! Dit was dusdanig geslaagd dat de evaluatie van de Galacommissie was: De DJ was goed, maar de band heeft het feestje écht gemaakt! Daar werd nog één opmerking aan toegevoegd: Volgend jaar weer!

Beerpong tijdens de Ragweek

beerpong

Tijdens de Ragweek organiseert Akris, samen met de dansvereniging SDVN Dance Fever, een heus Beerpong-toernooi! Op dinsdag 15 april vanaf 20:30 kun je hieraan meedoen bij café de fiets (Grotestraat 8, Nijmegen).

De entree is slechts €5,- en de opbrengst gaat uiteraard naar de goede doelen van de Ragweek! Je wordt ingedeeld in een gemixt team samen met andere Akrissers en leden van Dance Fever. Mocht je niet van bier houden, dan kun je altijd gewoon naar binnen lopen en de spelers aan komen moedigen! Meld je even aan per mail, via facebook of door persoonlijk te melden als je meedoet!

Poolavond

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waar we bij de training langzaamaan beginnen te wennen aan het feit dat we witte én oranje ballen hebben, mochten we het bij een avondje poolen met nog meer verschillende kleuren ballen proberen. Het is donderdagavond 13 maart en het is tijd voor de befaamde Akris-poolavond. Daar waar de winnaar eeuwige roem krijgt met een eervolle vermelding op de website, is er voor de overige spelers slechts een gezellige avond te behalen. Er is geen speciale vermelding voor de nummer 2, hoe graag diegene dat ook zou willen.

Er wordt gestart met twee poules waarin de plaatsing voor de vervolgrondes wordt bepaald. Op beide tafels vinden zinderende wedstrijden plaats en het nodige gevloek klinkt over en weer. Het krijtsel vliegt in het rond, en ja, ook enkele ballen weten van de tafel te ontsnappen. Het bier vloeit in overvloed, maar ook serieuze gezichten worden gespot tijdens de wedstrijden. Ondanks een aantal mooie partijen is het na deze voorrondes nog onduidelijk wie er met de eer zal gaan strijken. Nee, vanavond zijn er nog geen uitmuntende poolers ontwaard. Wel wordt pijnlijk duidelijk dat er een vrouwloze winnaarsronde gaat plaatsvinden.

Het is tijd voor de halve finales. Wederom vinden er op beide tafels spannende wedstrijden plaats en na deze halve finales blijkt dat alle spelers van één (plaatsings)tafel in beide finales (winnaars en verliezers) zijn beland. Wellicht heeft dit iets met de kwaliteit van de spelers te maken of de invloed van de omgeving, wie weet wat er in het bier zat? Gelukkig slaagt er wel nog een vrouw in de finale van de verliezersronde te winnen (nee, er staan niet alléén maar vrouwen in de verliezersronde).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdens de échte finale probeert de uiteindelijke nummer 2 op ludieke wijze toch een speciale vermelding te behalen (wat bij deze is gelukt). Diegene weet namelijk, zonder dat de tegenstander ook maar een bal raakt, voor verlies te zorgen. Na een voortreffelijke start, naar eigen zeggen, met een reeks van ballen die in de pocket vliegen, blijkt hierbij de zwarte bal uit het oog en uit het spel verloren te zijn. Ondanks deze fout van de nummer 2 gaan alle lof, eeuwige roem en de grote fles bier naar de winnaar van de avond: Thomas Khouri (zie foto 2). Kijk hier voor meer foto’s van deze en andere activiteiten!

OATK

Op zondag 30 maart vinden de Open Akris Tafeltennis Kampioenschappen plaats. Dit is een fantastisch tafeltennistoernooi waar zowel voor beginners als voor gevorderden een plek is, doordat we met verschillende klassen spelen op de dag zelf. De avond van tevoren gaan we traditiegetrouw met een grote groep mensen stappen om het geheel extra leuk te maken! Je kan je tot 15 maart opgeven. De deelnamekosten bedragen slechts €10,- p.p. Mail voor het inschrijfformulier naar: akrisoatk@gmail.com.

Spelletjesavond

Img_4286Op dinsdag 11 februari vond de legendarische Akris-spelletjesavond plaats bij Café We Gaan Beginnen. Zonder batje in de hand moesten de leden alsnog proberen ergens mee te winnen. Met een potje Uno werden de relaties al snel op scherp gezet. Een deel van de groep ging daarna Kolonisten van Catan spelen, terwijl de overigen in 30 seconden zoveel mogelijk begrippen moesten omschrijven. Dat niet elke Akrisser even vaardig was in het helder omschrijven van de begrippen, was al vlug duidelijk. Ondanks dat en het gebrek aan netjes en balletjes, was het gelukkig alsnog een mooie avond. We sloten de avond weer af met Uno, waarna we ons hongerig naar  de dichtstbijzijnde cafetaria begaven. Er zijn ook hele leuke foto’s gemaakt, klik daarvoor hier!

Pilsproeverij

Op donderdag 23 januari hadden we een Pilsproeverij. Dat is natuurlijk doodsimpel: Heineken is waterige troep en Hertog-Jan is koningsgoud met een schuimkraag – dat  weet iedereen. Maar weet iedereen dat ook wanneer ze het flesje nooit in de hand hebben gehad en ze blind moeten proeven?

Om daar achter te komen, schoven we aan bij onze sponsor Café We Gaan Beginnen in Bottendaal. We kregen een lijstje met daarop tien bieren, waarvan wij er elk vijf blind te proeven kregen.

Het eerste biertje had een vreemde smaak die niemand kon thuisbrengen. Op de lijst stond geen

Tripel Karmeliet

enkel bekend pilsmerk met zo’n rare smaak, daar was men het al snel over eens. Wel stond er het onbekende ‘Jever’. Na afloop bleek dit een echt Bobbiertje te zijn: volledig alcoholvrij. Leuk geprobeerd maar wij Akrissers kennen de smaak van bier, alleen Marco viel bij dit biertje door de mand. Na deze instinker volgden Amstel, Brand, Heineken en Warsteiner. Hoe doodsimpel het

spelletje ook leek, niemand van onze grootse bierkenners had er meer dan twee goed. Niemand behalve één fijnproever met een gouden tong. De winnaar had maar één fout gemaakt en in plaats van Warsteiner Hertog-Jan opgeschreven. “Na Heineken smaakt alles naar Hertog-Jan, daar had ik geen rekening mee gehouden,” vertelt Rutger. Verder had hij weinig reden tot klagen, zeker niet omdat de felbegeerde prijs een grote fles Tripel Karmeliet was.