Informatie

Akris is dé studententafeltennisvereniging van Nijmegen met op het moment zo’n 55 leden. Iedereen die een geldige sportkaart van het Radboud Sportcentrum (RSC) Nijmegen heeft, kan lid worden.

Training
Akris traint iedere dinsdag in Sporthal 1A van het RSC onder leiding van onze trainer Martijn Heemskerk. Mail naar nsttvakris@gmail.com voor de meest recente trainingstijden. Je mag altijd een keer geheel vrijblijvend langskomen om een balletje mee te slaan en te kijken of Akris iets voor jou is. Daarnaast kan je op zondagmiddag van 12.00 tot 14.00 vrij spelen in zaal Multi5 op het Sportcentrum.

Cursus
Als je nog wat minder ervaring hebt, is het raadzaam om ook de tafeltenniscursus te volgen die door het RSC verzorgd wordt. Ook deze cursus wordt door onze trainer gegeven. De cursus is geheel gratis voor bezitters van een sportkaart. Ga voor meer informatie naar de website van het RSC (of klik hier).

Activiteiten
Akris is meer dan tafeltennis alleen! Dankzij de activiteitencommissie vinden er het hele jaar door leuke activiteiten plaats, zoals bowlen en poolen, maar ook o.a. onze eigen Sinterklakris. Verder bezoekt Akris tafeltennistoernooien in het hele land en wordt er jaarlijks een gezellig weekendje weg georganiseerd!

Competitie
Bij Akris kan je ook competitie spelen. Je speelt dan in een team van 3 tot 6 spelers van Akris tegen seniorenteams uit de regio. Momenteel zijn we actief van de 2e klasse tot en met de 4e klasse. We spelen zowel in de voorjaarscompetitie als in de najaarscompetitie.

OATK
Akris heeft haar eigen toernooi: het OATK. Tafeltennissers uit Nijmegen en verder strijden om de felbegeerde OATK-trofee en natuurlijk eeuwige roem. Meer informatie is te vinden op de speciale OATK-pagina.

Wat betekent Akris?
Akris is niet alleen alles wat hierboven staat, maar ook een vrij bijzondere naam. Wat betekent ‘Akris’ eigenlijk? Akris is het Griekse woord voor bidsprinkhaan. Nu lijkt de houding van de tafeltennisser op de houding van een aanvallende bidsprinkhaan. Er zijn echter ook verschillen tussen de bidsprinkhaan en de tafeltennisser, zo heeft de tafeltennisser bijvoorbeeld minder poten.

Contributie
Het lidmaatschap kost slechts €35,- per jaar. Als je pas halverwege het schooljaar binnen komt vallen (na 1 februari), hoef je voor dat jaar ook maar €20,- aan contributie te betalen.

Statuten
De statuten van Akris zijn vastgelegd bij de notaris. Om de statuten van Akris in te zien, klik hier. Daarnaast hebben we een prachtige Privacyverklaring.

Speelzaal/postadres
Radboud Sportcentrum
t.a.v. NSTTV Akris
Heyendaalseweg 141
6525 AJ Nijmegen

Het bestuur
Het bestuur van Akris bestaat uit vier of vijf personen.

Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd het bestuur van Akris een mailtje sturen.

Het 56e bestuur (2022-2023)
Voorzitter: Tessa van Antwerpen
Secretaris: Jinho van Bergen
Penningmeester: Jelmer Hinssen
Wedstrijdsecretaris: Thomas Goutbeek